У червні програмою «теплі кредити» скористалося втричі більше ОСББ

У червні програмою «теплі кредити» скористалося втричі більше ОСББ

Укрінформ
У червні 2018 року понад 300 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків скористалися програмою з підвищення енергоефективності будівель (відомою як «теплі кредити»), що утричі більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

Про це повідомляє у неділю прес-служба Держенергоефективності.

«У 2018 році ОСББ демонструють все більшу зацікавленість до енергоефективних заходів у порівнянні із попередніми роками. Так, у червні цього року більше 300 ОСББ скористалися «теплими кредитами» на суму 90 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цьогорічний показник більш ніж у три рази перевищує показник червня минулого року. Тоді близько 90 ОСББ отримали 18,5 млн грн «теплих кредитів».

Повідомляється також, що у 2018 році впродовж лише 2,5 місяців 930 ОСББ залучили 260 млн грн «теплих кредитів», що майже удвічі більше за суму коштів, отриманих ОСББ на утеплення за весь 2017 рік, а саме – 140 млн грн.

Читайте також: Німецька GIZ запускає новий проект підтримки Фонду енергоефективності

«Пропонуємо ОСББ продовжити підготовку до наступного опалювального сезону та утеплити будинки, скориставшись програмою «теплих кредитів», - зазначив голова Держенергоефективності Сергій Савчук. Він пояснив, що серед переваг участі у програмі – можливість заощадити на витратах при впровадженні енергоефективних заходів, зменшити рахунки за комунальні послуги, збільшити вартість квартир у термомодернізованому будинку.

Як повідомляв Укрінформ, у 2018 році уряд виділив 400 млн грн на компенсації за «теплими кредитами». З початку дії програми у жовтні 2014 року і до сьогодні програмою скористалося понад 400 тис. сімей, які залучили більше 5 млрд грн «теплих кредитів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-