Газпром

Газпром "засвітив" свої активи в Британії на вимогу суду

Укрінформ
Російський Газпром на вимогу суду за позовом Нафтогазу розкрив інформацію про свої активи в Британії: там є пакет акцій Nord Stream AG, що знаходиться у заставі по залученому фінансуванню.

Про це повідомив заступник голови правління Газпрому Олександр Медведєв, пише Інтерфакс.

Він заявив, що Газпром виконує всі закони держав, де здійснює діяльність, і всі законні приписи судів.

"Так, сьогодні ми отримали згоду Міненерго Росії на розкриття інформації про активи компанії на території Англії та Уельсу на вимогу англійського суду і розкрили цю інформацію в порядку, встановленому судом. При цьому, безумовно, Газпром буде продовжувати оскаржувати всі дії Нафтогазу з виконання рішення Стокгольмського арбітражу ", - сказав Медведєв.

Відзначається, що серед британських активів компанії належить пакет акцій Nord Stream AG, що знаходиться у заставодержателя.

"Це не означає нового обтяження акцій Nord Stream AG або їх передачу якимось чином на користь Нафтогазу України. Ще 22 червня Газпром дізнався, що англійський суд 18 червня заборонив будь-які угоди з активами Газпрому на території Англії та Уельсу", - повідомили у російській компанії.

Читайте також: Арешт активів у Швейцарії: Нафтогаз заявляє про маніпуляції Газпрому

Як повідомлялося, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" за позовом до російського "Газпрому". НАК домоглася компенсації в сумі $4,63 млрд за недопостачання російським монополістом узгоджених обсягів газу для транзиту.

Газпром направив до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування  рішення.

Наприкінці травня Нафтогаз отримав від голландського судді дозвіл на арешт часток Газпрому в його голландських дочірніх компаніях та заборгованості цих дочірніх компаній.

Шість із семи дочірніх компаній Газпрому в Голландії відмовилися співпрацювати з судовими виконавцями і надати інформацію про частки Газпрому в їх акціонерному капіталі. 

Протягом кількох останніх тижнів суди заарештували активи Газпрому у Швейцарії, Великобританії та Голландії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-