Норвезька Scaltec Solar хоче інвестувати в українську

Норвезька Scaltec Solar хоче інвестувати в українську "зелену" енергетику

Укрінформ
Норвезька компанія Scaltec Solar зацікавлена у довгостроковому інвестуванні в українську енергетику.

Про це повідомляє Міністерство енергетики та вугільної промисловості за результатами зустрічі генерального директора Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції відомства Віталія Кушніра та генерального директора Директорату енергетичних ринків Ольги Буславець з представниками Scaltec Solar за участю представників НКРЕКП, ДП "НЕК "Укренерго" та ДП "Енергоринок".

"Представники норвезької компанії повідомили про наміри довгострокового інвестування в українську енергетику та розширення співпраці. Окрім впровадження виробничих об’єктів сонячної енергетики, зацікавлені у розвитку освітніх програм з метою поглиблення знань про відновлювальні джерела енергії та сучасні технічні рішення", - йдеться у повідомленні.

Учасники обговорили можливі сфери залучення інвестицій у розвиток відновлювальних джерел енергії, впровадження проектів сонячної генерації за участю компанії Scatec Solar в Україні, законодавчу основу та умови впровадження проектів відновлювальної енергетики, питання гарантованого покупця відпущеної електричної енергії, виробленої з альтернативних джерел, а також можливості співпраці щодо підготовки фахівців відповідного напрямку.

Генеральний директор Директорату енергетичних ринків поінформувала учасників зустрічі про законодавчі ініціати, які передбачають нові стимулюючі механізми для ВДЕ. 

"Спостерігається активний розвиток ВДЕ, що викликає потребу перегляду підходів до розташування таких станцій і вирішення подальших нагальних питань регулювання потужності в енергосистемі", - зазначила Буславець.

Читайте також: Відновлювана енергетика: Коста-Ріка на неї перейшла, а Україна — зможе?

Вона нагадала, що наразі у Верховній Раді України зареєстровано законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії". Законопроектом передбачено переведення підтримки за "зеленим" тарифом з 2020 року на аукціони. Планується збереження нинішніх умов для тих проектів, які реалізуються на сьогодні в Україні, а також для малих генерацій.

Водночас Буславець зазначила, що питання буде обговорюватися на майданчику профільного Комітету Верховної Ради України з метою обрання оптимальної для України моделі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-