Данилишин розповів, що саме сприяло прискоренню економічного зростання

Данилишин розповів, що саме сприяло прискоренню економічного зростання

Укрінформ
Завдяки збільшенню інвестицій та внутрішньому споживчому попиту вдалося досягти прискорення економічного зростання.

Про це на сторінці у Facebook написав голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин.

"У І кварталі 2018 року зростання реального ВВП України прискорилося до 3,1% у річному вимірі з 2,2% у IV кварталі 2017 року. Загалом після подолання падіння економіка України зростає вже вісім кварталів поспіль. Прискорення економічного зростання вдалося досягти насамперед завдяки збільшенню інвестицій та внутрішньому споживчому попиту", - написав Данилишин.

Зокрема, зростання капітальних інвестицій у першому кварталі 2018 року прискорилося до 37,4% у річному вимірі. Найбільші обсяги інвестицій були спрямовані в промисловість, сільське господарство, будівництво, транспорт, а також у торгівлю. Основним джерелом інвестицій були власні кошти підприємств та організацій. Їхня частка у загальному обсязі освоєних (використаних) капітальних інвестицій у січні-березні становила 76,2%.

Данилишин зазначив, що внутрішній споживчий попит стимулювало збільшення доходів населення. Зокрема, наявний дохід населення України за перший квартал 2018 року збільшився на 25,2% порівняно з відповідним періодом минулого року, реальний наявний дохід - на 10%. Основним джерелом доходів населення залишалася заробітна плата.

Читайте також: Данилишин сказав, яку умову МВФ ще не виконала Україна

Після першого кварталу економіка України продовжила зростати на тлі жвавого споживчого попиту та сприятливої зовнішньоекономічної кон'юнктури. Як результат, зростання промисловості за січень-травень 2018 року становило 2,6% порівняно з відповідним періодом минулого року. Темпи зростання в добувній та переробній промисловості загалом були майже однаковими.

Серед галузей переробної промисловості найвищі темпи зростання зафіксовані в хімічній промисловості (41,6%), виробництві коксу та продуктів нафтоперероблення (7,1%), а також у машинобудуванні (6,9%).

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк прогнозує зростання ВВП на рівні 3,4% за підсумками поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-