Уряд затвердив інвестиційний Меморандум між Україною і Саудівською Аравією

Уряд затвердив інвестиційний Меморандум між Україною і Саудівською Аравією

Укрінформ
Меморандум між Кабінетом міністрів України та Урядом Королівства Саудівська Аравія сприятиме інвестиційному співробітництву у сфері сільського господарства двох країн. 

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"Для сприяння інвестиційному співробітництву між Україною та Королівством Саудівська Аравія у сфері сільського господарства, у тому числі у галузях тваринництва та рибальства, та для забезпечення взаємного обміну інформацією з питань агропромислового комплексу уряд своїм рішенням затвердив відповідний Меморандум між Кабінетом міністрів України та Урядом КСА", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що меморандум на законодавчому рівні визначає конкретні напрями двостороннього інвестиційного співробітництва у сільськогосподарській галузі та механізми заохочення інвестицій у сільське господарство.

“Зокрема, відповідно до Меморандуму Україна та КСА сприятимуть обміну інформацією у сфері інвестиційної діяльності, розвитку співпраці та впровадженню інвестиційних проектів, організації інвестиційних та виставкових заходів”, - повідомляє прес-служба.

Читайте також: АМПУ оголосила тендер на проект реконструкції семи причалів у порту Чорноморськ

У Мінагрополітики нагадують, що меморандум був підписаний під час офіційного візиту Президента Петра Порошенка до Ер-Ріяда наприкінці минулого року.

За даними міністерства, у 2017 році товарообіг сільськогосподарською продукцією між Україною та КСА становив $358,9 млн (експорт із України – $358,8 млн, імпорт із КСА – $94 тис.). Основними товарами українського експорту були: зернові злаки ($295 млн); олія ($28,5 млн); м'ясо та субпродукти ($12 млн); залишки та відходи харчової промисловості ($10 млн).

За 5 місяців 2018 року зовнішньоторгівельний обіг продукцією АПК між Україною та КСА становив $76,5 млн (експорт із України – $76,3 млн, імпорт із КСА – $225 тис.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-