З початку року з підприємств стягнули 225 мільйонів зарплатних боргів

З початку року з підприємств стягнули 225 мільйонів зарплатних боргів

Укрінформ
За 6 місяців цього року органами Державної виконавчої служби (ДВС) стягнуто з недобросовісних роботодавців понад 225 млн грн. 

Про це сказала заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, інформує прес-служба Мін'юсту

«Міністерство юстиції приділяє велику увагу питанню ліквідації заборгованостей з виплати заробітної плати та інших виплат, пов'язаних з трудовими правовідносинами. З початку року нам вдалося погасити 225,3 млн грн заборгованості, завдяки чому 17,5 тисяч працівників нарешті отримали зароблені ними кошти», - підкреслила Глущенко.

Вона нагадала, що з 2 квітня стартувала кампанія зі стягнення заборгованості з виплати зарплати: було створено регіональні штаби та мобільні виконавчі групи Мін'юсту, оприлюднено антирейтинги підприємств-боржників у всіх регіонах, розроблено технологічну картку для державних виконавців щодо роботи з боржниками, які перебувають у процедурі банкрутства.

«В результаті за 3 місяці роботи регіональних штабів зі стягнення заборгованості по зарплаті органами Державної виконавчої служби стягнуто з недобросовісних роботодавців 130 млн грн на користь 9,7 тисяч працівників. У середньому за тиждень державні виконавці Мін'юсту стягують із підприємств, які заборгували своїм працівникам, близько 10 млн грн», - зазначила Глущенко.

Читайте також: Львівські шахтарі перекрили міжнародну трасу

Окрім того, заступник міністра додала, що з початку дії кампанії деякі підприємства встигли погасити мільйонні борги перед своїми працівниками. Зокрема, КП «Підприємство комунальної власності» погасило заборгованість на 14,6 млн грн на користь 368 працівників, ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» сплатило 12,6 млн грн на користь 501 працівника, ПАТ «Рівнеазот» - 4,6 млн грн на користь 218 працівників.

Глущенко також повідомила, що наразі до ТОП-3 боржників належать Харківське державне авіаційне виробниче підприємство із сумою заборгованості 74 млн грн, ПАТ «Футбольний клуб «Металіст» із заборгованістю понад 47 млн грн та ПАТ «Запоріжжяобленерго» із заборгованістю 16,9 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-