Чорноморський суднобудівний визнали банкрутом

Чорноморський суднобудівний визнали банкрутом

Укрінформ
Господарський суд Миколаївської області визнав банкрутом Публічне акціонерне товариство "Чорноморський суднобудівний завод".

Про це повідомляє портал "Судова влада України".

"3 липня 2018 року Господарський суд Миколаївської області визнав банкрутом Публічне акціонерне товариство "Чорноморський суднобудівний завод". Колишній флагман українського суднобудівництва тривалий час переживав складні часи. З метою  фінансового оздоровлення підприємства у 2015 році було введено процедуру санації заводу, про що господарський суд виніс відповідну ухвалу. Однак, на превеликий жаль, система заходів  щодо відновлення платоспроможності боржника не змогла запобігти  банкрутству боржника", - йдеться в повідомленні.

Господарський суд Миколаївської області 3 липня постановив припинити процедуру санації  підприємства, визнати ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Відповідно до постанови, строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав.

Таким чином, припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута. У банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури. Продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому ст. 44 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Скасовуються арешти, накладені на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Читайте також: Миколаївський суднобудівний отримав гроші на виплату зарплатних боргів

Як повідомлялося, виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених розділом ІІІ Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління та розпорядження його майном, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-