НБУ vs ПриватБанк: Верховний суд поставив крапку в тривалому спорі

НБУ vs ПриватБанк: Верховний суд поставив крапку в тривалому спорі

Укрінформ
Верховний суд підтримав правову позицію Національного банку стосовно забезпечення виконання зобов'язань ПриватБанку за кредитами рефінансування.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Верховний Суд 3 липня 2018 року поставив крапку у тривалому судовому спорі щодо забезпечення виконання зобов'язань АТ КБ "ПриватБанк" перед НБУ за кредитами рефінансування. Йдеться про позови товариств "Агротермінал Логістик" та "Проектно-пошуковий інститут "Південмедбіосинтез" до НБУ про розірвання іпотечних договорів з АТ КБ "ПриватБанк", - йдеться у повідомленні.

У НБУ зазначають, що позивачі, зокрема, наголошували на тому, що зміни у корпоративному портфелі позичальника (у даному випадку зміна власника банку) є істотною зміною обставин, якими сторони керувалися при укладенні договору, через що такий договір підлягає розірванню.

Читайте також: Мінфін схвалив Стратегію розвитку ПриватБанку до 2022 року

Перша та апеляційні інстанції підтримали позивачів. Національний банк та АТ КБ "ПриватБанк" не погодилися з такими рішеннями суддів та  звернулися із касаційними скаргами до суду найвищої інстанції. Після всебічного вивчення суті спору Верховний суд скасував попередні судові рішення та повністю відмовив у позовах ТОВ "Агротермінал Логістик" й ПАТ "ППІ "Південмедбіосинтез".

Національний банк також очікує, що надалі суди враховуватимуть правову позицію Верховного суду в подібних спорах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-