“Підсанкційним” особам дозволили обов'язкові фіноперації - але в межах України

“Підсанкційним” особам дозволили обов'язкові фіноперації - але в межах України

Укрінформ
Національний банк дозволив особам, які перебувають під санкціями, здійснювати обов'язкові фінансові операції в межах країни.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк привів свої вимоги у відповідність до рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 21.06.2018 "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", уведеного в дію Указом Президента України від 21 червня 2018 № 176/2018", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Жданов: Російська спортивна мафія отримала удар від українського шашкіста

Зокрема, Національний банк продовжив механізм реалізації застосованих РНБО санкцій банками, небанківськими установами, національним оператором поштового зв'язку, платіжними організаціями. Крім того, Національний банк дозволив особам, до яких застосована санкція "запобігання виведенню капіталів за межі України", виконувати свої зобов'язання перед українськими контрагентами, а також здійснювати обов'язкові платежі до бюджету, виплату заробітної плати тощо.

Зазначені зміни затверджено постановою Правління Національного банку України № 73 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 01 жовтня 2015 року № 654" від 03 липня 2018 р. Вони набувають чинності з 4 липня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-