Один пояс - один шлях: Київ проведе українсько-китайський економічний форум

Один пояс - один шлях: Київ проведе українсько-китайський економічний форум

Укрінформ
У середу, 4 липня, в Торгово-промисловій палаті України розпочне роботу українсько-китайський економічний форум: перспективи співробітництва в межах ініціативи "один пояс - один шлях".

Про це повідомили у прес-службі ТППУ.

"Захід надаcть українському бізнесу грунтовне розуміння існуючих перспектив у рамках ініціативи "Один пояс - один шлях", - зазначили в Торгово-промисловій палаті.

У форумі візьме участь офіційна делегація китайської ради просування міжнародної торгівлі (China Council for the Promotion of International Trade), а також чисельна делегація представників китайського бізнесу і китайських торгових організацій. Серед китайського бізнесу - представники туристичної, юридичної та фінансової галузі; торгівлі, хімічної промисловості, IT, будівництва та продажу нерухомості, інвестицій, електроніки, інженерного консалтингу і будівництва, інженерних споруд та багатьох інших галузей.

Плануються презентації китайських компаній, переговори представників українського та китайського бізнесу у форматі B2B.

Серед ключових спікерів заходу: віце-президент Торгово-промислової палати України Валерій Король; заступник генерального секретаря Китайської міжнародної торгової палати Джан Йі; заступник віце-президента Китайської енергетичної інвестиційної корпорації; заступник віце-президента Китайської національної групи корпорацій хімічної інженерії Лю Цзяцян; голова ради Технологічної компанії «Danong» Лю Цзянь тощо.

Нагадаємо, згідно зі статистичними даними України, у 2017 році товарообіг між Україною та Китаєм становив 7,69 млрд дол. США, китайський експорт в Україну дорівнював 5,65 млрд дол. США (+20,5%), імпорт до Китаю – 2,04 млрд дол. США (+11,3%). Сальдо на користь КНР 3,61 млрд дол. США.

Читайте також: У Києві назвали кращих експортерів року

У 2017 р. в структурі експорту китайських товарів в Україну переважали такі товарні групи: машини і механічні прилади, електричне обладнання (35,53%); текстиль та текстильні вироби (11,38%); кольорові метали та вироби з кольорових металів (10,90%); пластмаси і вироби з них (7,93%); хімічна продукція (7,33%); різні промислові вироби (7,13%); взуття, головні убори, парасольки (4,86%). Імпорт українських товарів до КНР був представлений такими групами: мінеральні продукти (42,57%); продукти рослинного походження (23,76%); тваринні або рослинні жири і олії та продукти їх переробки (23,49%).

За підсумками 2017 року в економіку України було залучено 18,2 млн дол. інвестицій з Китаю. Найбільший обсяг інвестицій спрямовано до підприємств у сфері сільського, лісового та рибного господарство, промисловості, оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів. Обсяг інвестицій з України в економіку Китаю склав 1,5 млн дол.  Основний обсяг цих інвестицій спрямовано до підприємств промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-