Гарантії по депозитах можуть зрости до 800 тисяч

Гарантії по депозитах можуть зрости до 800 тисяч

Укрінформ
У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб не заперечують можливості підвищення гарантованої суми відшкодування вкладникам неплатоспроможних банків з 200 тисяч до 800 тисяч гривень.

Про це на брифінгу у Фонді гарантування сказав директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розуміємо, що для стабільності в суспільстві, в державі - нам це робити (підняти межу гарантованої суми відшкодування вкладникам – ред.). Що таке 200 тисяч на сьогоднішній день - це менше ніж 10 тисяч доларів. Раніше це було 25 тисяч доларів. Тому ми маємо повернутися хоча б на початкові позиції, ті які були до 2013 року. Я думаю, що ми в змозі підняти і 800 тисяч грн", - сказав Ворушилін.

Він наголосив, що для того, щоб підняти цей ліміт до 800 тисяч Фонду гарантування потрібні скоординовані дії з боку правоохоронних органів, судової системи, Кабінету Міністрів та інших органів.

Останній раз Фонд гарантування вкладів підвищив розмір компенсації вкладникам ліквідовуваних банків зі 150 тис. грн до 200 тис. грн влітку 2012 року.

Читайте також: Фонд гарантування продовжив термін ліквідації двох банків

До цього в листопаді 2008 року сума відшкодування була підвищена зі 100 тис. грн до 150 тис. грн.

З 2012 року сума компенсації вкладникам ліквідовуваних банків становить 200 тис. грн

У грудні 2017 року рада Національного банку рекомендувала Кабміну і правлінню НБУ підвищити гарантовану суму відшкодування вкладникам з 200 до 500 тис. грн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-