Товарообіг між Україною і Сербією зріс на третину, але цього замало — Порошенко

Товарообіг між Україною і Сербією зріс на третину, але цього замало — Порошенко

Укрінформ
Товарообіг між Україною і Сербією нарощується і у першому кварталі 2018 року зріс на 34%.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільної з Президентом Сербії Александаром Вучичем прес-конференції в Белграді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо взаємного товарообігу між нашими країнами, ми можемо сказати, що він нарощується. У першому кварталі поточного року він зріс на 34%”, - сказав він.

Водночас Порошенко зазначив, що його не влаштовує, що більшість у цьому товарообігу складає лише чорна металургія, яка концентрується на одному підприємстві у Сербії.

У цьому контексті він закликав сербських підприємців заходити на український ринок, зокрема, для участі у приватизації.

Глава держави, серед іншого, запросив в Україну сербських бізнесменів зі сфери харчової промисловості,  фармакологічної, переробної та машинобудівної промисловості.

Читайте також: Київ і Белград незабаром можуть отримати пряме авіасполучення

Також Порошенко висловив сподівання, що незабаром будуть завершені переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною та Сербією.

У свою чергу Президент Сербії Александар Вучич наголосив на важливості збільшення товарообігу між країнами. За його словами, уже найближчим часом потрібно вийти на рівень взаємного експорту й імпорту в 1 млрд євро.

Як повідомлялося, у вівторок, 3 липня, Президент Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом у Республіці Сербія на запрошення Президента цієї країни Александара Вучича. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-