Нафта дорожчає через перебої з лівійськими поставками

Нафта дорожчає через перебої з лівійськими поставками

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у вівторок на тлі новин про те, що лівійська нафтова компанія NOC оголосила форс-мажор у завантаженні нафти в двох портах.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,58% — до 77,75 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднялася на 0,8% — до 74,53 долара за барель.

Інвестори занепокоєні перспективами пропозиції сировини після того, як у понеділок Національна нафтова компанія Лівії (National Oil Corp., NOC) оголосила форс-мажор через блокування відвантаження сировини з портів Зуетіне і Харіге. При цьому NOC попередила, що видобуток нафти в Лівії може впасти на 850 тисяч барелів на добу, якщо блокада східних портів продовжиться.

Читайте також: Польща хоче відмовитися від російського газу після запуску Baltic Pipe

На думку трейдерів, думку яких наводить агентство Рейтер, перебої з поставками з Лівії підштовхують ціни на нафту вгору, переважуючи червневе зростання пропозиції сировини з боку країн ОПЕК. За даними агентства, видобуток нафти країн ОПЕК у червні становив 32,32 мільйона барелів на день, що на 320 тисяч барелів на день, або на 1% перевищує травневий показник. Крім того, це найвищий рівень видобутку країнами-членами організації з січня 2018 року.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 77,92 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 77,40 долара за барель, що на 10 центів вище рівня закриття торгів ($77,30).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-