Україна і Британія хочуть збільшити торгівлю після Brexit

Україна і Британія хочуть збільшити торгівлю після Brexit

Укрінформ
Київ та Лондон на постійній основі спільно працюють над питаннями зростання обсягів торгівлі та інвестицій між країнами після виходу Британії з ЄС.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

"Оскільки, Велика Британія перебуває в процесі виходу з ЄС, Україна підтримує наміри Великої Британії в контексті уникнення будь-яких втрат у торгівлі між сторонами. Зокрема, обидві країни підтримали поточні консультації стосовно забезпечення безперервності застосування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка містить поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі (ПВЗВТ), що сприяє торгівлі 2,35 мільярда доларів США між двома країнами, після виходу Британії з ЄС", - йдеться у повідомленні.

Велика Британія поінформувала Україну про домовленість між з ЄС, яку було досягнуто на Європейській Раді у березні, стосовно того, що в контексті застосування міжнародних угод, укладених ЄС, протягом перехідного періоду Британія має розглядатися як держава-член ЄС. Це дозволить забезпечити додаткову впевненість як британським, так і українським трейдерам, що протягом перехідного періоду не будуть порушені наявні торговельні відносини, і зокрема, що протягом перехідного періоду пільгові умови вільної торгівлі між Україною та ЄС будуть продовжувати застосовуватися до обох сторін.

Читайте також: ЄС чекає на реалістичні пропозиції від Лондона щодо Brexit

Обидві країни погодились спільно працювати в контексті інтенсифікації торгівлі між Україною і Великою Британією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-