Україна та Данія успішно співпрацюють у відновлюваній енергетиці - Савчук

Україна та Данія успішно співпрацюють у відновлюваній енергетиці - Савчук

Укрінформ
Україна та Данія успішно співпрацюють у сфері відновлювальної енергетики та енергоефективності.

Про це голова Держенергоефективності Сергій Савчук заявив під час Другої міжнародної конференції з питань реформ в Україні у Копенгагені (Данія), повідомляє Урядовий портал.

Зокрема Савчук зазначив, що фундаментом для партнерства став двосторонній Меморандум про взаєморозуміння, підписаний у рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Данії у 2017 році.

"Партнерство, безперечно, вигідне, адже у 2016 р. частка енергії з відновлюваних джерел у кінцевому енергоспоживанні Данії вже склала 32%. У планах країни - досягти до 2020 року 35 % «чистої» енергії, а у 2050 р. - 100%", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, зазначається, що Данія до 2020 року має намір збільшити обсяг виробництва електроенергії вітроелектростанціями до 50%.

"Такому успіху Данія завдячує і компаніям, які працюють у зазначених сферах та при цьому розширюють свою діяльність в Україні. Наприклад, у 2017 р. данська компанія Vestas стала лідером серед виробників вітротурбін, а проекти ВЕС в Україні забезпечила вітрогенераторами загальною потужністю 300 МВт. Серед нещодавніх замовлень - вітротурбіни для ВЕС потужністю 41 МВт", - зазначається у повідомленні.

Окрім бізнес-проектів, підтримку Україні надають і фінансові організації. Так, торік за співфінансування данського інвестиційного фонду IFU на Львівщині відкрили нову вітроелектростанцію «Старий Самбір-2» потужністю 20,7 МВт.

Представники бізнесу наголошували на зацікавленості щодо роботи в Україні.

Читайте також: Парубій закликав США допомогти модернізувати українську ГТС

Зі свого боку, Україна продовжує удосконалювати правове поле, враховуючи інтереси інвесторів, та відкриває ще більші можливості для реалізації проектів з виробництва енергії з відновлюваних джерел та сміття, а також у сфері енергоефективності.

Савчук узяв участь у Другій міжнародній конференції з питань реформ в Україні у складі урядової делегації України до м. Копенгагена (Данія) на чолі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Під час конференції міністри закордонних справ країн ЄС, представники урядів США, Великобританії, повноважні посли та представники міжнародних організацій розглянули здобутки України та окреслили пріоритетні напрями подальшої підтримки та співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-