Майбутнє ДФС – за цифровими технологіями - Демченко

Майбутнє ДФС – за цифровими технологіями - Демченко

Фото
Укрінформ
Начальник Головного управління Державної фіскальної служби в Києві Людмила Демченко переконана у необхідності подальшого впровадження цифрових технологій в роботу податкового відомства.

Про це вона сказала в ході участі в міжнародній конференції на тему: "Вплив цифрових технологій на перетворення в податкових адміністраціях», організовану Інтерєвропейською асоціацією податкових адміністрацій (IOTA) в місті Братислава, повідомляється на сайті столичного управління ДФС.

Зазначається, що в ході виставки цифрових трансформаційних ініціатив представниками з України було продемонстровано автоматизовану систему моніторингу критеріїв оцінки ризиків (СМ КОР) як цифрове рішення для детінізації економіки.

Міжнародна конференція "Вплив цифрових технологій на перетворення в податкових адміністраціях». Фото ДФС

«Не без проблем, але запровадивши електронну систему управління ризиками з ПДВ, яка базується на моніторингу податкових накладних та дозволяє аналізувати діяльність платника й здійснення ним податкових операцій на предмет виявлення схемного ПДВ, Україна остаточно задекларувала прагнення повністю викорінити розкрадання бюджетних коштів через відшкодування податку. Саме завдяки цифровим рішенням бізнес перестає «залазити до кишені» державі, а держава в особі ДФС зможе навести лад з найбільш складним в адмініструванні податком – податком на додану вартість», – зауважила Демченко в ході панельної дискусії стосовно цифрових рішень, що застосовують податкові адміністрації.

Читайте також: У ДФС повідомили про роботу Центрів обслуговування платників на вихідні

За її словами, всі нові тенденції в галузі технологій, включаючи бази даних, аналітику, штучний інтелект, комп'ютерне навчання, мобільність та зберігання даних у віртуальному просторі, мають величезний вплив на податкові адміністрації. Отримані окремо або разом, ці тенденції можуть значно підвищити рівень обізнаності та рівень задоволення платників податків, розширювати можливості співробітників податкових служб, оптимізувати операції та модернізувати послуги, підкреслила вона.

«Саме тому не звертати увагу або не використовувати ці технології податкове відомство просто не має права», – наголосила Демченко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-