МЕРТ схвалило дорожню карту модернізації Криворізького комбінату окислених руд

МЕРТ схвалило дорожню карту модернізації Криворізького комбінату окислених руд

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку та торгівлі у рамках офіційного візиту делегації японської компанії Kobe Steel Ltd в Україну схвалило дорожню карту модернізації Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (КГЗКОРу).

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

«23 червня 2018 року завершився офіційний візит делегації японської компанії Kobe Steel Ltd в Україну, в рамках якої було схвалено «дорожню карту» впровадження новітніх технологій на Криворізькому гірничо-збагачувальному комбінаті окислених руд (КГЗКОР)», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що Kobe Steel Ltd світовий лідер з розробки та впровадження сучасних енергоефективних та екологічно чистих металургійних технологій. У березні цього року Мінекономрозвитку, Kobe Steel Ltd і Hares Engineering GmbH уклали Меморандум про взаєморозуміння у питанні впровадження новітньої технології переробки окисленої сировини на базі КГЗКОРу. Робочу групу з питань співробітництва у цій сфері очолили співголови: державний секретар Мінекономрозвитку Олексій Перевезенцев та генеральний директор Hares Engineering GmbH Разаз Юнес. 22 червня 2018 року члени робочої групи ухвалили «дорожню карту» для реалізації положень Меморандуму по переробці окисленої сировини на КГЗКОРі. 

Читайте також: Україна зацікавлена в розширенні економічної співпраці з Данією - МЕРТ

Дана «Дорожня карта» має комплексний характер, тобто стосується усього кола питань, включно з розробкою техніко-економічного обгрунтування будівництва на КГЗКОРі модулів для отримання з окисленої руди гранульованого чавуну (так званих «наггетсів»), юридичних та організаційних питань створення інвесторами спільного підприємства, надання йому відповідних прав на ресурси окисленої сировини, що є державною власністю, тощо.

Представники Kobe Steel Ltd, Hares Engineering GmbH і Мінекономрозвитку також зустрілися з керівництвом Комітету з питань промислової політики та підприємництва  Верховної Ради України. На зустрічі були розглянуті перспективи законодавчого забезпечення співробітництва в рамках реалізації проекту створення на базі КГЗКОРу сучасного високопродуктивного та енергоефективного підприємства найвищого світового рівня та врегулювання проблемних питань КГЗКОРу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-