Зовнішній борг: Гройсман каже — кошти є. Але позичати доведеться

Зовнішній борг: Гройсман каже — кошти є. Але позичати доведеться

Укрінформ
На обслуговування боргів, зроблених урядами України впродовж 2005-2013 років, кошти заплановані, але без зовнішніх запозичень не обійтися.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив у ексклюзивному коментарі Укрінформу в Копенгагені, де він перебуває з офіційним візитом.

"Наступного року ми плануємо інфляцію трохи більше 7%, і це реальний показник, якого можна досягнути. Тому кошти (на виплату боргів - ред.) заплановані, але без зовнішніх запозичень ми не зможемо їх обслуговувати, це очевидно", - наголосив він.

За словами Гройсмана, українська економіка оживає, але борги є тягарем, і лише для їх обслуговування потрібно в 2018 році витратити 130 млрд гривень.

Читайте також: Держборг України у травні скоротився майже на $800 мільйонів

"Зрозуміло, нам потрібно перезапозичувати ресурси для того, щоб зменшувати відсоткові ставки і витрати на їх обслуговування. Це буде означати, що ми потрохи будемо зменшувати борги", - пообіцяв Прем’єр-міністр.

Гройсман також підкреслив важливість ухвалення бездефіцитного бюджету.

Як повідомляв Укрінформ, з 2005 по 2013 роки уряди України запозичили 50 млрд дол. З них цього року треба віддати 5 млрд дол., а в наступні роки 35 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-