Гройсман заявляє, що у нього

Гройсман заявляє, що у нього "в десятки разів" побільшало особистих ворогів

Укрінформ
Запровадження плану дій щодо боротьби з тіньовими схемами на митниці призвело до збільшення кількості особистих ворогів у Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Про це глава українського уряду розповів у ексклюзивному коментарі Укрінформу під час перебування з робочим візитом у Копенгагені.

"План дій щодо боротьби з тіньовими схемами на митниці вже запроваджено, - зазначив  Гройсман. - Ми стали на горло контрабандистам і всім тим, хто їм допомагає. І я розумію, що контрабанда неможлива без зрощення з правоохоронними структурами. Після того, як я оголосив план боротьби з корупцією на митниці, і взагалі з контрабандою, ворогів у мене стало в десятки разів більше". 

Він підкреслив, що в запобіганні корупції на митниці уряд об'єднав зусилля з Національною поліцією і Державною фіскальною службою, Податковою поліцією. Також цю ініціативу підтримує легальний бізнес. 

За інформацією Прем’єр-міністра України, на сьогодні в тіньових потоках на митниці - від 70 до 100 млрд гривень. З цим треба боротися, зокрема, виявляти "сірі" схеми і ліквідовувати нелегальні  імпортні та експортні оборудки, наголосив Гройсман. 

"Цей план дій - не "компанійщина", не думайте, що ми два-три тижні попрацюємо і зупинимося. Це буде постійна й системна робота з різноманітними заходами, щоб відновити справедливість, і те, що належить людям, віддати людям", - запевнив український прем'єр.

Читайте також: Глава МВС розповів про головний ефект у боротьбі з контрабандою

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів  20 червня ухвалив презентований прем'єр-міністром план боротьби з контрабандою та тіньовими схемами на митниці. Цей план дій спільно напрацювали Кабінет міністрів  разом з Міністерством внутрішніх справ, Генеральною прокуратурою, Національним антикорупційним бюро, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, Державною фіскальною службою, Службою безпеки України.

Уряд також має намір направити до Верховної Ради зміни до законодавства, які передбачають кримінальну відповідальність за здійснення контрабанди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-