Ніщо так стрімко не дорожчає, як тарифи Укрпошти - Наливайко

Ніщо так стрімко не дорожчає, як тарифи Укрпошти - Наливайко

Укрінформ
Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко підтримує ініціативу Національної спілки журналістів України щодо запровадження мораторію на зростання поштових тарифів на доставку українських газет.

Про це очільник Державного комітету телебачення і радіомовлення заявив на засіданні колегії у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За 10 років тарифи Укрпошти зросли у 9 разів. Якщо з 1 січня 2019 року знову буде їх підвищення Укрпоштою, то це підвищення буде вже 13,5 раза. Напевно, ніщо в країні так стрімко не дорожчає, як тарифи Укрпошти! І ми абсолютно підтримуємо заяву Національної спілки журналістів України і вкотре закликаємо Укрпошту до діалогу", - підкреслив Наливайко.

Водночас він зазначив, що ситуація з друкованими ЗМІ в Україні загострилась не тільки через зростання тарифів, а й через різке погіршення якості доставки Укрпошти.

"Пересувні пункти абсолютно неефективні! І якість роботи Укрпошти може вбити наші друковані засоби масової інформації", - сказав голова Держкомтелерадіо.

Наливайко також обурився через "дивну позицію Укрпошти", коли грошима, які вона отримує від передплатників друкованих ЗМІ, перекривається зарплата листонош.

"Дуже ми всі поважаємо листонош! Дуже потрібно, щоб вони отримували достойну зарплату своєчасно! Але чому це грішми редакційними? І чому кожен рік про це ми домовляємось, просимо через півроку Укрпошту: віддайте гроші редакційних видань. Це ганьба!" - сказав очільник Держкомтелерадіо.

Читайте також: Уряд оголосив конкурс на незалежних членів наглядової ради Укрпошти

Як повідомляв Укрінформ, голова НСЖУ Сергій Томіленко звернувся 25 червня з листом до керівника уряду Володимира Гройсмана, в якому закликав запровадити мораторій на підвищення тарифів ПАТ "Укрпошта" на приймання та доставку за передплатою друкованих видань. З огляду на те, що більшість газет через істотне подорожчання паперу й поштових послуг опинилися в критичній ситуації - постали перед реальною загрозою закриття, НСЖУ пропонує зафіксувати поштові тарифи на рівні, встановленому з 1 липня 2018 року. "Нинішнє балансування преси на межі виживання обмежує інформаційну безпеку держави: на думку фахівців (редакторів, видавців), рішення ПАТ "Укрпошта" вкотре підвищити тарифи на доставку періодики (з 1 січня 2019 р.) матиме вкрай негативні наслідки. Як відомо, у 2014-2018 роках обсяги передплати преси в Україні зменшилися на 46%, отож і далі руйнувати ринок передплати неприпустимо в умовах, коли для значної частини населення, особливо сільського, місцева преса є основним джерелом інформації. Практика попередніх років показала прямий зв'язок між збільшенням тарифів на доставку (а вони сягають уже 50% загальної вартості передплати для населення) і зменшенням читацької аудиторії друкованих ЗМІ", - йдеться в листі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-