Тендер Укртрансгазу: реконструкцію компресорної станції оцінили в 2,5 мільярда

Тендер Укртрансгазу: реконструкцію компресорної станції оцінили в 2,5 мільярда

Укрінформ
ПАТ "Укртрансгаз" оголосило тендер з очікуваною вартістю в 2,5 млрд грн на закупівлю робіт по об’єкту «Реконструкція компресорної станції «Яготин». Завершення процедури та підписання угоди з переможцем у торгах планується здійснити до 01 жовтня 2018 року. 

Про це повідомляє Департамент корпоративних комунікацій компанії. 

«Ми запрошуємо як українські так і іноземні компанії взяти участь в оголошеному тендері. Сподіваємось отримати надійного партнера для будівництва сучасного високоефективного об'єкта загальногалузевого рівня, який має суттєве значення для забезпечення енергетичної безпеки країни. Переконані, що впровадження світових практик закупівель сприятиме розвитку здорової ринкової конкуренції та переходу на новий більш якісний рівень технічних рішень, які в майбутньому буде використовувати в своїй діяльності Укртрансгаз», - наголосив Сергій Єрьомін, директор із закупівель та забезпечення виробництва Укртрансгазу

До 2021 року на станції планується спорудити новий компресорний цех з встановленням чотирьох газоперекачувальних агрегатів з приводом від газотурбінних двигунів потужністю 14-16 МВт кожний та необхідною інженерною інфраструктурою. Використання сучасних агрегатів із високими екологічними показниками та показниками ефективності дозволить забезпечити транспортування природного газу в обсягах близько 50 млн куб. м на добу, або 16,5 млрд куб м на рік, зазначили в Укртрансгазі. 

Читайте також: Постачальники блакитного палива для населення поскаржилися в АМКУ на Укртрансгаз

Укртрансгаз як оператор ГТС України визначив КС «Яготин» одним із пріоритетних об'єктів для модернізації. Ця компресорна станція є однією з ключових у забезпеченні транспортування газу власного видобутку з газопромислових управлінь «Шебелинкагазвидобування» та «Полтавагазвидобування», а також бере участь в процесі закачування газу в ПСГ (підземні сховища газу). Станція компримує (стискає) газ для його подальшого транспортування магістральними газогонами «Шебелинка - Диканька - Київ», «Шебелинка - Полтава - Київ», «Єфремівка - Диканька - Київ». Навіть у випадку реалізації сценарію «нульового транзиту» цей об'єкт буде задіяний у транспортуванні природного газу споживачам України.

Фото: сайт Укртрансгазу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-