За рік огірки здешевшали втричі

За рік огірки здешевшали втричі

Укрінформ
На українському ринку огірка спостерігається тенденція до стрімкого зниження цін. У результаті такої динаміки наразі цю продукцію пропонують за цінами, які вже мінімум втричі нижче, ніж відзначалося в аналогічний період попереднього року.

Про це повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на аналітиків East-Fruit.

"За інформацією гравців плодоовочевого ринку України, тільки з початку поточного тижня оптові ціни на огірки в країні впали, у середньому, вдвічі. Сьогодні продукція з плівкових теплиць вже надходить у продаж по 2-2,5 грн/кг ($0, 08-0,1 за кг), при цьому пропозицію такого огірка оператори ринку оцінюють як надмірну", - йдеться у повідомленні.

Водночас великі тепличні комбінати вже практично завершили реалізацію огірка першого обороту і перебувають у процесі зачистки своїх теплиць. Проте в нинішніх умовах їм не вдається відвантажувати залишкові партії своєї продукції за цінами вище 4 грн/кг ($0, 15 за кг).

Негативний ціновий тренд на українському ринку огірка галузеві експерти пов'язують з дуже стриманим попитом з боку вітчизняних покупців цієї продукції і повною відсутністю експортних постачань. Водночас пропозиція продукції з літніх теплиць поступово збільшується. Як результат, фермери вже заявляють про свою готовність переглянути ціни у бік зниження черговий раз найближчим часом.

Читайте також: Експорт з України до Великої Британії збільшився на $25,7 мільйона - МЕРТ

У 2017 році аграрії зібрали 9,3 млн тонн овочевих культур з 446,3 тис. га при врожайності 207,8 ц/га. Урожай овочів за минулий рік просів на 1% порівняно з 2016 роком.

Овочів відкритого грунту було зібрано 8,7 млн тонн (94% від усіх овочів) з 440,3 тис. га при врожайності 197,9 ц/га, закритого грунту - 0,56 млн тонн (6%) з 6 тис. га при врожайності 929,1 ц/га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-