Ціни на нафту у легкому плюсі на новинах з Лівії

Ціни на нафту у легкому плюсі на новинах з Лівії

Укрінформ
Ціни на нафту підвищуються у вівторок після новин, пов'язаних з експортом сировини з Лівії, при цьому зростання стримують очікування збільшення видобутку "чорного золота" країнами ОПЕК+.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,19%, до 74,69 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищилася на 0,29%, до 68,28 долара за барель.

Підтримку вартості нафти надають новини навколо експорту нафти з Лівії. Так, раніше у вівторок стало відомо, що лівійська національна армія під командуванням Халіфи Хафтара передала контроль над нафтотерміналами країни незалежній Національній нафтовій корпорації (NOC), що базується на сході.

"Однойменна компанія NOC, але з офісом у Тріполі, більше не матиме доступу до цієї нафти", - сказав Хафтар.

Читайте також: Нафтогаз купуватиме у липні газ вітчизняного видобутку за вищою ціною

Водночас підвищення цін на "чорне золото" обмежене очікуваннями збільшення видобутку сировини після досягнутих у суботу домовленостей країнами ОПЕК+.

"Незважаючи на угоду ОПЕК минулого тижня, ми вважаємо, що обмежена пропозиція сировини сприятиме зростанню цін на нафту впродовж 2018 року. Ми вважаємо, що ціни на нафту марки Brent перевищуватимуть 80 доларів за барель у другому півріччі 2018 року", - наводить агентство Рейтер думку аналітика американського інвестиційного банку Jefferies Джейсона Гаммела (Jason Gammel).

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 74,65 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 74,66 долара за барель, що на 11 центів вище рівня закриття торгів ($74, 55).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-