Експорт з України до Великої Британії збільшився на $25,7 мільйона - МЕРТ

Експорт з України до Великої Британії збільшився на $25,7 мільйона - МЕРТ

Укрінформ
Експорт українських товарів до Великої Британії за чотири місяці 2018 року збільшився на 25,7 мільйона доларів порівняно з аналогічним періодом минулого року і сягнув 186,7 мільйона доларів. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі. 

“Експорт товарів до Великої Британії за чотири місяці 2018 року склав $186,7 млн та збільшився на $25,7 млн у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. В експорті з України до Великої Британії з’явилося 204 товарних підпозицій (нові), це додаткові $9,4 млн експорту товарів", - ідеться у повідомленні. 

Серед нових позицій - вуглеводні циклічні, бензол ($4,5 млн), напівфабрикати зі сталі з масовою часткою вуглецю 0,25% ($912,9 тис.), судна вантажні та вантажно-пасажирські ($435,7 тис.), костюми спортивні з синтетичних та штучних волокон ($390,5 тис.), електричне устаткування, сигналізаційне обладнання для залізниць та трамвайних колій ($378,9 тис.), літаки та iншi літальні апарати з масою до 2 000 кг ($378,4 тис.).

Також зазначається, що 25 червня заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська розпочала робочий візит до Великої Британії. 

“У Лондоні заплановані двосторонні зустрічі з представниками Міністерства закордонних справ та Міністерства міжнародної торгівлі Великої Британії щодо визначення перспектив та модальностей розширення доступу українських товарів та послуг до британського ринку. Згідно з Експортною стратегією України, Велика Британія є ринком у фокусі для українського експорту”, - наголошується у повідомленні.

Читайте також: У липні-серпні стартують електронні земельні аукціони - Нефьодов

26-27 червня Україна вперше буде представлена у міжнародному бізнес-заході SheTrades Global у Ліверпулі. У ньому візьмуть участь Микольська спільно з українською делегацією жінок-підприємниць та експортерок.

Як повідомляв Укрінформ, Глава делегації Євросоюзу Мішель Барньє і представник Великої Британії Девід Девіс, які ведуть переговори про вихід Британії зі складу ЄС, уклали угоду про перенесення реальних строків Brexit. Зокрема, після виходу Британії зі складу Євросоюзу 29 березня 2019 року країна ще до грудня 2020 року оформлюватиме Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-