Нафтогаз купуватиме у липні газ вітчизняного видобутку за вищою ціною

Нафтогаз купуватиме у липні газ вітчизняного видобутку за вищою ціною

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» у липні планує здійснити закупівлю природного газу у вітчизняних  газодобувних компаній за ціною 7 629,00 грн за тисячу кубометрів (без ПДВ).

Про це йдеться у прес-релізі НАК, який є у розпорядженні Укрінформу.

"НАК «Нафтогаз України» у липні цього року планує здійснити закупівлю природного газу власного видобутку у приватних газодобувних підприємств України за ціною 7629,00 грн за тис. куб. м (без ПДВ)", - ідеться в повідомленні Нафтогазу.

У червні Нафтогаз оголошував тестову закупівлю газу за ціною 6 900,00 грн за тис. куб. м (без ПДВ). "Незважаючи на те, що червень традиційно є сезоном низького попиту на газ, Нафтогаз не отримав жодної пропозиції від постачальників газу, яких не влаштувала запропонована ціна", - пояснили в компанії.

Тому  Нафтогаз збільшив запропоновану ціну на липень.

Читайте також: Бюджетні «дірки» таки є. Яким чином збираємося їх перекривати?

Як повідомлялося, згідно з Постановою Кабінету міністрів України від 22 березня 2017 року № 187 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу», ціна реалізації газу для забезпечення потреб населення становить 4 942 грн за тисячу кубометрів (без ПДВ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-