Сумських машинобудівників відправили в оплачуваний простій

Сумських машинобудівників відправили в оплачуваний простій

Укрінформ
З понеділка, 25 червня, працівників ПАТ «Сумське НВО», частина яких минулого тижня, вимагаючи виплати заробітної плати, яку їм заборгували за 7 місяців, виходили на страйк, відправили в оплачуваний простій.  

Відповідне рішення ухвалене керівництвом підприємства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В умовах, коли левова частка трудового колективу не налаштована працювати до виплати зарплати, а забезпечити її об’єктивно буде можна не пізніше першої декади липня, ухвалене колегіальне рішення про перехід підприємства у режим оплачуваних простоїв з 25 червня по 6 липня 2018 року», - йдеться у письмовому зверненні до працівників за підписом гендиректора акціонерного товариства Олексія Цимбала.

Читайте також: Уряд внесе пропозиції щодо добудови енергоблоків на Хмельницькій АЕС – Насалик

Між тим, як повідомив під час прес-конференції 25 червня в обласному прес-клубі голова незалежної профспілки ПАТ «Сумське НВО» Валерій Шершенюк, жодного офіційного наказу щодо переведення підприємства у згаданий вище режим робітникам не надали.

«Люди не писали заяв про переведення їх в оплачуваний простій і у понеділок намагалася потрапити на робочі місця, але їх туди не пустила охорона. Тепер вони побоюються, що їх може бути звільнено за прогул», - розповів  Шершенюк.

Незалежна профспілка має намір 26 червня провести у центрі Сум протестну акцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-