У Київській політехніці дали старт новим підходам до оборонних розробок

У Київській політехніці дали старт новим підходам до оборонних розробок

Укрінформ
"Укроборонпром", Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, Корпорація “Науковий парк “Київська політехніка”, "Промоборонекспорт", а також Громадська спілка "Ліга оборонних підприємств" уклали Генеральний договір про партнерство.

Про це повідомляє у суботу прес-служба ДК "Укроборонпром". 

"Цей договір передбачає створення розширених можливостей щодо розробки та впровадження інноваційних науково-технічних ідей, передових конструкторських і технологічних рішень в сфері розробки і виробництва озброєння для забезпечення обороноздатності України. Підписання договору відбулось 22 червня у КПІ. Він був затверджений Радою національної безпеки та оборони та погоджений з Міністерством оборони", - йдеться у повідомленні Укроборонпрому.

Фактично, цей договір є платформою для принципово нового підходу у створенні інноваційних оборонних розробок з метою значного зменшення часу на реалізацію проривних технологій безпосередньо у виробництві.

"Договір остаточно ліквідує розрив між навчанням та виробництвом, перетворюючи КПІ у заклад, в якому наука буде переходити у реальні практичні розробки у найбільш наукоємній сфері промисловості – оборонній. Для цього передбачено не тільки обмін інформацією та результатами науково-технічної діяльності, а і супроводження науково-технічних розробок. В тому числі, передбачено створення спільних навчально-наукових підрозділів, тобто конструкторських бюро та лабораторій, для реалізації найбільш інноваційних та ефективних проектів. Окрім того, договір закріплює питання щодо залучення інвестицій та прямих замовників, а також захисту інтелектуальних прав", – заявив перший заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Сергій Омельченко.

Читайте також: "Укроборонпром" передасть Фонду держмайна 30 непрофільних підприємств

Вже на найближчому заході "Sikorsky Challenge", на якому продемонструють більше 400 інноваційних проектів, будуть відібрані найбільш ефективні та потрібні для оборони України розробки. Відібрані проекти отримають максимальний супровід з боку навчальних закладів, підприємств "Укроборонпрому", "Ліги оборонних підприємств"  та потенційних замовників для найбільш швидкої реалізації.

Підписання Генерального договору відбулось під час заходів із завершення першого етапу навчання фахівців оборонно-промислового комплексу за магістерською програмою "Управлінець у сфері оборонно-промислового комплексу" у рамках 1,5-річної підготовки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-