Тіньова економіка торік знизилась до 31% від ВВП - Мінекономіки

Тіньова економіка торік знизилась до 31% від ВВП - Мінекономіки

Укрінформ
В Україні рівень тіньової економіки у минулому році склав 31% від офіційного ВВП, що на 4% відсоткових пункти менше порівняно з показником 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

«За розрахунками Мінекономрозвитку у 2017 році рівень тіньової економіки склав 31% від офіційного ВВП, що на 4 відсоткових пунктів менше порівняно з показником 2016 року», - йдеться в повідомленні МЕРТ.

У міністерстві зазначають, що детінізація української економіки стала можливою завдяки: збереженню відносної макрофінансової стабільності в умовах реалізації політики, спрямованої на розширення внутрішнього попиту, а також диверсифікації ринків збуту продукції українських виробників. Також це стало можливим завдяки збереженню високого рівня ділової активності бізнесу в умовах покращення очікувань та рівня сприйняття українських реформ у світі та зниженню інвестиційних ризиків на тлі відносної макрофінансової стабілізації та продовження процесів реформування економіки.

Читайте також: Україна успішно пройшла аудит Міжнародної морської організації

Водночас динаміка детінізації стримується невирішеними проблемами, які негативно позначаються на розвитку економіки країни в цілому. Це, зокрема: низька довіра до інститутів влади; збереження значних викликів стабільності фінансової системи країни; наявність непідконтрольних владі територій, утворених у ході військової агресії на території країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-