Нафтогаз сплатив до держбюджету більше половини дивідендів за 2017 рік

Нафтогаз сплатив до держбюджету більше половини дивідендів за 2017 рік

Укрінформ
Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» розпочала перерахування до державного бюджету дивідендів за минулий рік. Станом на 21 червня вже сплачено 8 млрд із загальної суми в 11,8 млрд грн.

Про це йдеться у прес-релізі компанії, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» розпочала перерахування до державного бюджету дивідендів за 2017 рік. За рішенням Кабінету міністрів до кінця червня Компанія має перерахувати до бюджету 11,8 млрд грн, або 30% чистого прибутку, отриманого у минулому році. Станом на 21 червня Компанія вже сплатила 8 млрд грн», - зазначається в повідомленні.

У НАК пояснюють, що за рішенням Кабінету міністрів Нафтогаз може сплатити решту суми після завершення закупівлі та закачування газу для наступного опалювального сезону.

Загалом з початку року станом на 21 червня підприємства групи Нафтогаз сплатили до державного бюджету понад 60 млрд грн у вигляді податків та дивідендів.

Читайте також: Нафтогаз оприлюднив ціну на газ для промислових споживачів з 1 липня

Як повідомлялося, торік Нафтогаз сплатив державі 13,3 млрд грн дивідендів за 2016 рік і став найбільш прибутковим підприємством серед усіх компаній, якими володіє держава.

НАК «Нафтогаз України» є провідним українським підприємством паливно-енергетичного комплексу. 100% акцій належать державі. Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) передало в управління Кабінету міністрів України 100% акцій Нафтогазу згідно з урядовою постановою №675 від 22 вересня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-