Нафта дешевшає напередодні зустрічі ОПЕК+

Нафта дешевшає напередодні зустрічі ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в четвер в очікуванні рішення ОПЕК+ щодо можливого збільшення обсягів видобутку сировини країнами-учасницями угоди про їх скорочення.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,68%, до 74,23 долара за барель, серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,43%, до 65,43 долара за барель.

У центрі уваги ринків знаходяться важливі зустрічі ОПЕК поточного тижня, де буде обговорюватися можливість збільшення видобутку нафти. Так, у четвер, 21 червня, у Відні відбудеться засідання міністерського моніторингового комітету ОПЕК+, наступного дня пройде засідання країн ОПЕК, а 23 червня — зустріч усіх 24 країн угоди ОПЕК+.

На думку керуючого співробітника Tyche Capital Advisors Таріка Захіра (Tariq Zahir), яке наводить агентство Market Watch, до цих зустрічей ОПЕК і ОПЕК+ прикута пильна увага. "Вони, безумовно, мають внести певну ясність, у той час як зараз вони сприяють підвищеній волатильності на ринку", — вважає експерт.

У четвер ЗМІ повідомили, що Саудівська Аравія розраховує, що країни-учасниці угоди про скорочення видобутку нафти (ОПЕК+) збільшать видобуток на 600-800 тисяч барелів на день.

Читайте також: У “Нафтогазі” прокоментували премії за перемогу у Стокгольмі

ОПЕК і низка країн, які не входять в організацію, (ОПЕК+) домовилися наприкінці 2016 року у Відні про скорочення видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з рівня жовтня 2016 року. Операція стартувала з початку 2017 року і двічі продовжувалася, востаннє — до кінця 2018 року.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 74,34 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 74,21 долара за барель, що на 53 цента нижче рівня закриття торгів ($74,74).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-