Мінрегіон ініціює зміну ще 16 будівельних норм - Зубко

Мінрегіон ініціює зміну ще 16 будівельних норм - Зубко

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України ініціюватиме змінити ще 16 державних будівельних норм (ДБН).

Про це віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко сказав на засіданні комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«13 державних будівельних нормативів ми переглянули у 2017 році, у цьому році вже за дорученням Прем'єр-міністра разом з урядом ми переглянули 10, і ще плануємо 16. Це те, що нас наближає до розвитку інфраструктури, до розвитку сервісів», - сказав Зубко.

За його словами, уряд наближає ДБН до стандартів ЄС. «Нас дуже хвилюють державні будівельні норми. Ми працюємо над цим у 2017 та 2018 роках. Це те, що повинні показати, яким чином Україна буде будуватися, але буде це за європейським стандартами», - наголосив віце-прем'єр-міністр.

Читайте також: До 2020 року Україна має досягти енергозбереження на рівні 9% - Зубко

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у квітні 2018 року затвердило чотири нові державні будівельні норми, серед яких - норми будівництва закладів освіти та дошкільної освіти. Усі новозбудовані школи мають бути пристосовані для дітей з інвалідністю. Тепер під час проектування нової школи на кожного учня у класі виділятиметься 3 м2 замість 2 м2. Усі нові школи будуватимуться з енергоефективних матеріалів.

Серед інших ДБН, які запровадило відомство, - заборона паркування автомобілів всередині житлових кварталів та обов'язкова побудова острівків безпеки на вулицях, які мають понад 4 смуги. Змінюється також порядок побудови зупинок громадського транспорту - усі зупинки мають бути забезпечені огородженнями перильного типу. Це унеможливить наїзд транспорту на людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-