У Мінрегіоні відзвітували про розподіл 1,7 мільярда субвенції на проекти громад

У Мінрегіоні відзвітували про розподіл 1,7 мільярда субвенції на проекти громад

Укрінформ
Комісія при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України погодила понад 2 тисячі інфраструктурних проектів 571 об'єднаної територіальної громади на загальну суму 1,66 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Комісія при Мінрегіоні загалом погодила вже 2052 інфраструктурні проекти 571 об'єднаної громади на загальну суму 1,66 млрд грн. Отже, нерозподіленими залишаються 240 млн грн коштів субвенції. 94 об'єднані громади усе ще не мають погоджених комісією проектів», - йдеться у повідомленні. 

У Мінрегіоні зазначають, що затверджені проекти на всю або майже всю суму субвенції мають усі об'єднані громади Донецької, Закарпатської, Київської, Луганської, Полтавської, Харківської, Хмельницької та Черкаської областей.

«Найбільше громад, які не мають погоджених комісією проектів, у Тернопільській (16), Миколаївській (12), Дніпропетровській та Чернігівській (по 11), Херсонській (10) областях», - ідеться у повідомленні. 

У Мінрегіоні нагадують, що термін подання таких проектів на розгляд комісії завершується вже у червні. 

Загалом на підтримку об'єднаним територіальним громадам, зокрема у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій, у державному бюджеті на 2018 рік передбачено 1,9 млрд грн. «Ці кошти спрямують на розвиток інфраструктури 665 об'єднаних громад, створених у 2015-2017 роках», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Для передачі влади на місця прийнято понад 30 законів - Мінрегіонбуд

Питання розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад у 2018 році врегульовано розпорядженням Кабінету міністрів України № 201 від 4 квітня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-