Гройсман розповів , що потрібно для введення накопичувальної пенсійної системи

Гройсман розповів , що потрібно для введення накопичувальної пенсійної системи

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наголошує на необхідності зміни фінансової системи з метою гарантування повернення вкладів для введення накопичувальної пенсійної системи.

Про це він сказав на засіданні економічного комітету Ради під час розгляду звіту уряду за 2017 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це не просто система пенсійна має бути змінена, а має бути змінена вся фінансова система країни, щоб тим, хто накопичує, гарантувати процеси інвестування, дохідності і гарантування повернення цих вкладів», - зазначив очільник уряду.

Водночас, відповідаючи на питання щодо підтримки зареєстрованого в парламенті законопроекту №6677 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування», Гройсман зазначив, що позитивно оцінює законопроект.

У липні 2017 року група депутатів зареєструвала відповідний доопрацьований законопроект №6677.

Законопроектом пропонується запровадити з липня 2018 року обов'язкову сплату до накопичувальної системи пенсійного страхування страхових внесків застрахованими особами, яким на вказану дату виповниться не більше 35 років. Для осіб старше 35 років на вищевказану дату та які не досягли пенсійного віку, визначеного статтею 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», передбачено право добровільної участі у накопичувальній системі пенсійного страхування. Пропонується також визначити розмір внеску на рівні 2% у перший рік запровадження системи з поступовим збільшенням цього розміру на 1% до досягнення 7%.Про це він сказав на засіданні економічного комітету Ради під час розгляду звіту уряду за 2017 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Гройсман сказав, чому Україні досі потрібна міжнародна фінансова допомога

Законопроектом передбачається перехідний період на 3 роки для інвестування пенсійних коштів накопичувальної системи пенсійного страхування, зокрема у права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення (до 30% активів, а в права власності на одну земельну ділянку - до 5% активів).

Профільний комітет рекомендує ухвалити його за основу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-