General Electric готує угоду про модернізацію старих локомотивів Укрзалізниці

General Electric готує угоду про модернізацію старих локомотивів Укрзалізниці

Укрінформ
Модернізація одного старого локомотива залежно від його стану може обійтися ПАТ "Укрзалізниця" в 50-60% вартості нового.

Про це повідомив генеральний менеджер General Electric Transportation з питань поставок і логістики Девід Кокс в інтерв'ю "Економічній правді".

"Вартість (модернізації. - Ред.) варіюється, але це дешевше, ніж купівля нових локомотивів. Це може бути в діапазоні 50-60%", - сказав Кокс.

За його словами, модернізація забезпечує більш швидку і глибоку локалізацію порівняно з виробництвом нових локомотивів.

"У будь-якому випадку все залежить від фінальної угоди з точки зору того, які компоненти будуть модернізовані. Точніше сказати важко. Ми ще не знаємо, який обсяг модернізації необхідний для старого парку локомотивів", - додав генеральний менеджер.

Кокс також повідомив, що нині ведуться переговори з приводу укладення угоди на модернізацію старих локомотивів.

Нагадаємо, у лютому 2018 року корпорація General Electric підписала довгострокову рамкову угоду з ПАТ "Укрзалізниця" на 1 млрд доларів. Перший її етап передбачає постачання 30 вантажних локомотивів TE33A Evolution, виготовлених у США, а також локалізацію певної частини виробництва в Україні, що становить 10% кінцевої вартості угоди. На даному етапі GE буде використовувати українську сигнальну радіосистему та певні елементи кабіни.

Вартість локомотива - 4,68 млн доларів (з ПДВ). Загалом сума контракту (мова йде про першу партію. - ЕП) становить 140 млн доларів (з ПДВ).

Читайте також: Укрзалізниця очікує на фінансування будівництва чотирьох шляхопроводів

На другому етапі американці повинні поставити протягом семи років 150-175 тепловозів. На цьому етапі українська сторона наполягатиме на використанні вже 40% українських деталей.

Рамкова угода також передбачає можливість майбутньої співпраці у сфері обслуговування та модернізації наявного рухомого складу, зокрема дизельних тепловозів серії 2М62 та 2Е10.


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-