У ДФС анонсували спільний митно-прикордонний контроль на всіх пунктах пропуску

У ДФС анонсували спільний митно-прикордонний контроль на всіх пунктах пропуску

Укрінформ
Спільний митно-прикордонний контроль осіб, товарів і транспортних засобів до кінця 2018 року планують запровадити на всіх пунктах пропуску для автомобільного сполучення на державному кордоні України.

Про це повідомляє прес-служба відомства за результатами засідання Громадської ради Державної фіскальної служби України за участю очільника відомства Мирослава Продана.

"Мирослав Продан також поінформував присутніх про зміни у митному напрямі. Позитивною новацією цього року для суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності стало поширення принципу "однієї зупинки" ще на 12 пунктів пропуску. Започатковано це було у пункті пропуску "Нові Яриловичі". Спільний митно-прикордонний контроль дозволив значно скоротити в часі всі митні формальності. До кінця року цей принцип застосовуватиметься на всіх пунктах пропуску", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в повному обсязі працює система «єдиного вікна» при оформленні  імпорту товарів, що підлягають видам державного контролю, та під час переміщення товарів через митний кордон автомобільним транспортом. Порівняно з минулим роком частка вантажів, що оформлювались через «єдине вікно», зросла з 20% до 85%, уточнюють у ДФС.

Як повідомлялося раніше, станом на початок березня нинішнього року спільний контроль діяв на 10 пунктах пропуску для автомобільного сполучення на державному кордоні України: чотирьох - із Республікою Польща і шести - з Республікою Молдова. Це дає змогу пришвидшити процес перетину державного кордону за рахунок прискорення митного та прикордонного контролю, оскільки співробітники митних та прикордонних відомств України та суміжної держави знаходяться територіально в одному місці.

Крім того, покращується взаємодія між контролюючими органами України та суміжної країни; мінімізуються можливості переміщення товарів з порушенням митних правил та корупційні ризики з боку посадових осіб контролюючих органів.

Читайте також: Рахунки "Укрспирту" арештували через податковий борг — ДФС

Верховною Радою України 1 березня 2018 року ратифіковано Угоду з Республікою Молдова про спільний контроль на українсько-молдовському кордоні. Угода була підписана 6 жовтня 2017 року та дає можливість запровадити спільний контроль осіб, товарів та транспортних засобів у будь-якому пункті пропуску через державний кордон між Україною та Молдовою за домовленістю сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-