Рахунки

Рахунки "Укрспирту" арештували через податковий борг — ДФС

Укрінформ
Суди підтвердили правомірність штрафу для ДП "Укрспирт" у 186,9 мільйона гривень та відкриття виконавчого провадження щодо примусового виконання судових рішень.

Про це повідомили в Державній фіскальній службі України, коментуючи ситуацію з арештом рахунків підприємства.

"За порушення законодавства щодо державного регулювання виробництва та обігу спирту, а мова йде про відпуск алкогольної продукції без представника Державної фіскальної служби, ДФС до ДП «Укрспирт» 11.09.2014 року були застосовані штрафні санкції в розмірі 186,9 млн грн. У зв’язку з несплатою у добровільному порядку узгоджених грошових зобов’язань ДФС звернулося до суду з позовом про стягнення податкового боргу. Київським окружним адміністративним судом за заявою ДФС видано виконавчий лист. На його підставі 21.07.2016 року Департаментом державної виконавчої служби Міністерства юстиції України винесено постанову про відкриття виконавчого провадження", - нагадали в ДФС.

При цьому у фіскальній службі стверджують, що Верховний Суд підтвердив правомірність дій стосовно підприємства.

Читайте також: Профспілка Укрспирту просить владу розблокувати роботу підприємства

"31.01.2018 року Верховний Суд України прийняв остаточне рішення, яким заявлений позов ДП «Укрспирту» визнано необгрунтованим та таким, що суперечить вимогам чинного законодавства і спрямований на відтягування виконання законного рішення суду про стягнення заборгованості. Тому в задоволенні позову було відмовлено. Крім того, 07.06.2018 року Верховний Суд України відмовив ДП «Укрспирту» у задоволенні клопотання про зупинення виконання постанови Київського окружного адміністративного суду про стягнення заборгованості", - пояснили в ДФС.

Нині справа щодо оскарження рішень про застосування фінансових санкцій перебуває на розгляді Окружного адміністративного суду м. Києва, додали у фіскальній службі.

Як повідомлялося, минулого тижня профспілка державного підприємства «Укрспирт» заявила про початок акцій протесту по всій країні через арешт рахунків компанії виконавчою службою Мін'юсту.

Крім того, в Укрспирті заявили, що коли вимоги трудових колективів не будуть почуті - працівники обіцяють блокувати Урядовий квартал на поточному тижні.

За повідомленням Укрспирту, 24 травня 2018 року державний виконавець ухвалив Постанову про арешт коштів боржника, якою накладено арешт на всі банківські рахунки ДП «Укрспирт». На підприємстві зазначають, що накази про стягнення були прийняті до провадження попри рішення Вищого адміністративного суду, які скасували рішення про здійснення стягнення.

31 травня підприємство звернулося з позовом до Київського окружного адміністративного суду з вимогами скасувати постанову про відкриття виконавчого провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-