Україна успішно пройшла аудит Міжнародної морської організації

Україна успішно пройшла аудит Міжнародної морської організації

Укрінформ
Україна успішно пройшла аудит Міжнародної морської організації (IMO).

Про це повідомив державний секретар Мінінфраструктури Андрій Галущак на своїй сторінці у Facebook. 

"Україна була, є і буде морською державою! Таким є підсумок аудиту морської галузі України, проведеного аудиторською командою Міжнародної морської організації (IMO) у період з 9 по 18 червня цього року. Україна успішно пройшла аудит ІМО і відтепер посідає гідне місце серед провідних морських держав світу", - зазначив він.

Для проходження аудиту ІМО Україні було посталено ряд критеріїв та вимог. Один із них - наявність медичної довідки моряка встановленого зразка. Тобто, медичні огляди для встановлення стандарту здоров’я моряків мають проводитися належним чином кваліфікованими медичними фахівцями, а не окремими визначеними закладами. 

З цією метою Міністерством охорони здоров’я було встановлено процедуру визначення медичних фахівців, які можуть проводити медогляд та видавати довідку, вести їх реєстр та надавати його іншим сторонам за запитом. Крім того, Інспекція з питань підготовки та дипломування моряків визначила єдину форму медичного свідоцтва для роботи на суднах закордонного плавання.

Читайте також: У МЕРТ закликали міськраду Дніпра й далі купувати через ProZorro

Міжнародна морська організація (англ. International Maritime Organization, IMO) – міжнародна міжурядова організація, є спеціалізованою установою ООН. Діяльність ІМО спрямована на скасування дискримінаційних дій, що зачіпають міжнародне торговельне судноплавство, а також прийняття норм (стандартів) по забезпеченню безпеки на морі і запобіганню забрудненню з суден довкілля, у першу чергу, морського.

Україна є членом ІМО з 1994 року, коли було ратифіковано Конвенцію про Міжнародну морську організацію 1948 року в редакції 1982 року.

Фото: Андрій Галущак, Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-