Нафта дешевшає на очікуваннях нарощування видобутку ОПЕК+

Нафта дешевшає на очікуваннях нарощування видобутку ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок знижуються на очікуваннях нарощування видобутку країнами ОПЕК+ і загостренні торгового конфлікту між США і Китаєм.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,76%, до 72,88 долара за барель, ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 1,73%, до 63,73 долара за барель.

Трейдери чекають рішення країн ОПЕК+ щодо об'ємів нафтовидобутку угоди. "Більшість експертів в галузі чекають зростання видобутку. Масштаби і терміни збільшення залишаються невизначеними", - наводить агентство Рейтер думку аналітика OANDA Стівена Иннеса (Stephen Innes).

Глава Міненерго РФ Олександр Новак минулого тижня заявив, що Росія і Саудівська Аравія виступають за поступове нарощування видобутку нафти, і країни ОПЕК+ могли б розглянути збільшення видобутку в об'ємі до 1,5 мільйона барелів на добу у рамках пом'якшення віденської угоди. Рішення про це може бути прийнято на зустрічі представників країн угоди 23 червня.

Крім того, тиск на котирування робить чергове загострення торгового протистояння США і КНР, вважають експерти. "Ці двосторонні заходи в торгівлі негативно позначаються на настроях інвесторів, оскільки мита шкодять глобальному економічному зростанню", - наводить агентство слова аналітика Phillip Futures Бенджамина Лу (Benjamin Lu).

Читайте також: Бензин А-95 на АЗС Київщини коштує від 27,89 до 31,99 гривень

У п'ятницю президент США Дональд Трамп ввів ввізне мито в 25% на імпорт з Китаю об'ємом в 50 мільярдів доларів на рік. Таким чином, мито торкнеться приблизно десятої частини китайського експорту в США. Китай у відповідь на дії американської сторони заявив про введення 25-відсоткового ввізного мита на 659 найменувань товарів, що імпортуються з США.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 72,91 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 73,14 долара за барель, що на 30 центів нижче рівня закриття торгів ($73,44).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-