НБУ скасував реєстрацію платіжної системи через загрозу національній безпеці

НБУ скасував реєстрацію платіжної системи через загрозу національній безпеці

Укрінформ
Нацбанк скасував реєстрацію міжнародної платіжної системи "TYME", платіжною організацією якої є ТОВ "ФК "ОМП-2013", через здійснення переказів коштів у співпраці із забороненою в Україні російською платіжною системою.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

«Національний банк України скасував реєстрацію міжнародної платіжної системи "TYME", платіжною організацією якої є ТОВ "ФК "ОМП-2013". Відповідні рішення були прийняті Правлінням Національного банку України та Комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем Національного банку України 14.06.2018», - йдеться в повідомленні НБУ.

У Нацбанку зазначають, що причиною прийняття рішення стало отримання Національним банком України документально підтвердженої інформації від Служби безпеки України про те, що міжнародна платіжна система "TYME" здійснює перекази коштів у співпраці із забороненою в Україні російською платіжною системою, що становить ризики виникнення загроз національній безпеці України.

Національний банк України попереджав всі платіжні системи, у тому числі міжнародну платіжну систему "TYME", про неприпустимість співпраці з платіжними системами, до яких Україною застосовано обмежувальні заходи (санкції), а також взаємодії із зазначеними платіжними системами через посередництво інших платіжних систем та організацій незалежно від їх юрисдикції. При цьому МПС "TYME" запевняло Національний банк про дотримання відповідних обмежень.

Читайте також: Підвищення мінімальної зарплати до 4200 відбудеться вже цьогоріч - Розенко

У зв'язку зі скасуванням реєстрації міжнародної платіжної системи "TYME" Національний банк України також ухвалив рішення про скасування реєстрації учасників цієї платіжної системи. Міжнародна платіжна система "TYME" повинна припинити надання послуг з переказу до 20 червня 2018 та завершити взаєморозрахунки за здійсненими переказами в платіжній системі згідно з правилами платіжної системи та відповідними договорами. Національний банк наголошує, що будь-які дії, спрямовані на порушення або обхід обмежень, установлених законодавством, є неприпустимим, та закликає учасників платіжного ринку сумлінно дотримуватися українського законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-