Україна та Азербайджан посилять співпрацю в енергетичній сфері

Україна та Азербайджан посилять співпрацю в енергетичній сфері

Укрінформ
Україна та Азербайждан розглядають можливості посилення співпраці в енергетичній сфері. 

Про це за результатами третього засідання українсько-азербайджанської Робочої групи з питань енергетики, що відбулося у м. Баку, повідомляє Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

"Україна та Азербайджан поглиблять співпрацю в енергетичній сфері. Таких домовленостей досягнуто за результатами третього засідання українсько-азербайджанської Робочої групи з питань енергетики,  - йдеться в повідомленні.

Делегацію України очолила заступниця міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталія Бойко.

Зазначається, що учасники заходу обговорили питання співпраці в нафтогазовій та електроенергетичній сферах.

З огляду на зацікавленість у диверсифікації маршрутів і джерел поставок енергоресурсів, сторони зазначили необхідність інтенсифікації співробітництва та пошуку можливих шляхів реалізації спільних проектів. 

"Серед перспективних напрямків відзначено реалізацію проекту з постачання азербайджанського природного газу з родовища «Шах-Деніз» в країни Європи в рамках Південного газового коридору. У цьому контексті сторони домовились розглянути можливі механізми залучення України до цього проекту", - наголошують у міністерстві. 

Крім того, сторони обговорили стан реалізації проекту з постачання різних сортів нафти на українські НПЗ і в країни Центральної і Східної Європи.

Читайте також: Третій похід на облгази: чи вдасться перемогти Фірташа?

Як повідомляв Укрінформ раніше, на офіційній церемонії запуску в експлуатацію Трансанатолійського газогону (TANAP) у Туреччині 12 червня Президент Петро Порошенко заявив, що завдяки новозбудованому газогону TANAP Україна зможе диверсифікувати постачання газу через Болгарію та Румунію. 

TANAP є газогоном з Азербайджану через Туреччину до Європи. Призначений для транспортування газу другої стадії розробки родовища "Шах-Деніз" (Азербайджан).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-