Нафта дешевшає через побоювання збільшення видобутку ОПЕК+

Нафта дешевшає через побоювання збільшення видобутку ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту у п'ятницю в мінусі, зміцнення долара після засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ) стримує нафтові ціни, при цьому інвестори побоюються можливого збільшення видобутку країнами ОПЕК+.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,14%, до 75,83 долара за барель, липневі ф'ючерси на нафту марки WTI зменшилася на 0,09%, до 66,83 долара за барель.

Американська валюта отримала підтримку після засідання ЄЦБ, за підсумками якого регулятор оголосив про намір скоротити обсяги викупу активів з ринку з жовтня до кінця поточного року до 15 мільярдів євро на місяць з нинішніх 30 мільярдів євро. Після цього, як очікується, покупки будуть згорнуті. Регулятор також повідомив, що планує утримувати ключові ставки незмінними, принаймні, до літа 2019 року.

У результаті курс євро до долара опустився на 2%. Більш дорогий долар негативно позначається на сировинних цінах, в тому числі нафтових, оскільки в такому випадку сировина стає більш дорогою для інвесторів, які володіють іншою валютою.

Читайте також: Трамп обурився "штучно завищеними" цінами на нафту

Трейдери також оцінюють заяву міністра енергетики РФ Олександра Новака. У четвер міністр повідомив, що Росія і Саудівська Аравія виступають за поступове нарощування видобутку нафти, і країни ОПЕК+ могли б розглянути збільшення видобутку в обсязі до 1,5 мільйона барелів на добу в рамках пом'якшення віденської угоди.

ОПЕК і низка країн, що не входять в організацію (ОПЕК+), домовилися наприкінці 2016 року у Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з рівня жовтня 2016 року. Угода стартувала з початку 2017 року і вже двічі продовжувалася, востаннє - до кінця 2018 року.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 75,88 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 75,97 долара за барель, що на 3 центи вище рівня закриття торгів ($75,94).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-