У Кабміні анонсували підписання угоди про співпрацю з міжнародною організацією

У Кабміні анонсували підписання угоди про співпрацю з міжнародною організацією

Укрінформ
Партнерство України з Організацією економічного співробітництва та розвитку буде посилене і розглядається як дієвий інструмент для досягнення цілей у рамках курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко під час конференції «Зміцнення центру уряду в Україні: уроки країн-членів ОЕСD», повідомляє Урядовий портал.

«Завтра ми будемо підписувати угоду між урядом України та OECD, щоб ефективніше використовувати ресурс Організації в своїй роботі. Я впевнений, що реформа державного управління має проходити в тісній співпраці з організацією. Ми сподіваємося, що використання кращого світового досвіду з управління ринковою економікою, дослідження та експертиза з питань розвитку державного управління країн ОЕСD дуже допоможе нам у подальшій роботі», - сказав Саєнко.

За його словами, перед урядом нині постали нові виклики, які потребують централізованої та злагодженої роботи усіх учасників процесу. Зокрема, йдеться про запровадження стратегічного планування, забезпечення координації та моніторингу реалізації державної політики, її обгрунтованість, перегляд функцій Секретаріату Кабінету міністрів. “Останній має стати менш консервативним та більш гнучким і адаптованим до змінних обставин», - сказав Саєнко.

Читайте також: У МЕРТ прагнуть увійти у ТОП-50 рейтингу Doing Business

Він підкреслив, що саме стане у пригоді досвід країн ОЕСD. Загалом протягом останніх років уряд України проводить активну роботу щодо поглиблення співпраці з цією організацією, спрямовану на підтримку діяльності у сферах державного управління, боротьби з корупцією, розвитку секторної конкурентоспроможності, управління державними підприємствами, розвитку малого та середнього підприємництва, удосконалення системи податкового адміністрування, розвитку статистики.

Фото: сайт Кабміну

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-