Нафта дешевшає на тлі зростання видобутку в США

Нафта дешевшає на тлі зростання видобутку в США

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер знижуються після даних, що вийшли про зростання видобування в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent подешевшала на 0,31%, до 76,5 долара за барель, липневі ф'ючерси на нафту марки WTI знизилися на 0,09%, до 66,58 долара за барель.

У середу вечером міненерго США повідомило, що за тиждень, що закінчився 8 червня, видобування нафти в країні виросло на 100 тисяч барелів на добу, або на 0,9%, до 10,9 мільйонів барелів на добу.

Інвестори звертають увагу і на опубліковану раніше в середу доповідь Міжнародного енергетичного агентства (МЕА). Згідно з документом країни ОПЕК в травні збільшили видобування нафти на 50 тисяч барелів на добу, до 31,69 мільйонів барелів на день.

У травні міністри енергетики Саудівської Аравії і РФ повідомили про можливе збільшення видобування нафти в рамках угоди Опек+, що обмежує виробництво "чорного золота" з другого півріччя. Про це може бути вирішено на зустрічі представників країн угоди 23 червня у Відні.

Читайте також: Трамп обурився "штучно завищеними" цінами на нафту

За станом на 09:30 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 76,42 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 76,50 долара за барель, що на 24 центи нижче за рівень закриття торгів ($76,74).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-