Обіг агротоварів між Україною та ЄС зріс на 14% - Мінагро

Обіг агротоварів між Україною та ЄС зріс на 14% - Мінагро

Укрінформ
Зовнішньоторговельний обіг аграрних та харчових товарів між Україною та країнами Євросоюзу за січень-квітень 2018 року збільшився майже на 14% порівняно з аналогічним періодом минулого року та склав $2,8 млрд. 

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, інформує прес-служба Мінагро. 

«Рада відмітити стабільне зростання двосторонньої торгівлі аграрною та харчовою продукцією між Україною і Європейським Союзом. На сьогодні вже повністю вичерпані основні імпортні тарифні квоти ЄС на український мед, солод та пшеничну клейковину, оброблені томати, виноградний та яблучний соки, кукурудзу, пшеницю та борошно», - сказала вона.

За словами Трофімцевої, найбільшим попитом у європейських споживачів користуються на сьогодні такі українські продукти, як зернові злаки, їх експорт до ЄС за даний період склав $749,5 млн, олії - $370,9 млн, насіння олійних культур - $194,3 млн, залишки і відходи харчової промисловості - $177,2 млн, м'ясо і харчові субпродукти свійської птиці - $76,4 млн.

Заступник міністра додала, що майже у повному обсязі залишаються невикористаними імпортні тарифні квоти на наступні продукти: часник (494,9 тонн), овес (3476,9 тонн), цукор (18121,35 тонн), інший цукор (12 720 тонн), гриби (500 тонн), продукція з обробленого молока (1992 тонн), цукрові сиропи (2000 тонн) та інші.

«Відзначу, що ще не повністю використані додаткові квоти за принципом «перший прийшов - перший обслуговуєшся» на такі товари, як: виноградний сік, овес, мед, ячмінна крупа, оброблені томати. Також не вичерпано додаткові квоти за принципом «ліцензування» на ячмінь та ячмінне борошно, яйця, альбуміни та молоко», - поінформувала Трофімцева. 

Читайте також: Українська черешня може з'явитись на ринку Китаю

За словами заступника міністра, загальний український аграрний та харчовий експорт до усіх країн світу за 4 місяця 2018 року cклав майже $6 млрд. А найвагомішу частку в товарній структурі експорту займають зернові культури – 37%, рослинні олії – 26,1% та насіння олійних культур – 9%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-