У Генпрокуратурі розповіли, як врятували 300 мільйонів Укртрансгазу

У Генпрокуратурі розповіли, як врятували 300 мільйонів Укртрансгазу

Укрінформ
Генпрокуратура запобігла безпідставному стягненню з ПАТ «Укртрансгаз» коштів на суму понад 300 мільйонів.

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Рішеннями господарського суду Київської області частково задоволено позови комерційних структур про стягнення заборгованості з ПАТ «Укртрансгаз» у сумі понад 300 млн грн за виконання зобов'язань з поставки товарів за державні кошти та нездійснення оплати цих поставок ПАТ "Укртрансгаз", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що предмет спору у вказаних справах стосується стягнення значної суми коштів з підприємства державної форми власності, пов'язаний із закупівлями за державні кошти, крім того, питання їх привласнення і легалізації є предметом розслідування у кримінальному провадженні. Зважаючи на такі обставини, органи прокуратури вступили у розгляд цих справ.

Читайте також: Запорізькі енергетики пікетують завод Фірташа через 639 мільйонів боргу

У подальшому Київським апеляційним господарським судом рішення судів першої інстанції залишено без змін, у зв'язку з чим прокурором були подані касаційні скарги.

Завдяки активній участі Генпрокуратури Верховний Суд 5 червня та 6 червня скасував рішення господарських судів і направив справи на новий розгляд до господарського суду Київської області, погодившись із доводами прокурора про недоведеність позивачами фактів виконання договорів поставки та про відсутність підстав для стягнення коштів за цими договорами.

Таким чином, Генеральною прокуратурою України вжито ефективних заходів, спрямованих на запобігання безпідставному стягненню з державного підприємства коштів на суму понад 300 млн грн, наголоошується у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-