У травні випуск легкових автомобілів в Україні впав майже на 44% - експерти

У травні випуск легкових автомобілів в Україні впав майже на 44% - експерти

Укрінформ
За підсумками травня 2018 року обсяг випуску легкових автомобілів в Україні знизився на 43,5% порівняно з аналогічним показником минулого року.

Про це свідчать дані Асоціації автовиробників України.

"У травні з заводів України вийшло 442 автотранспортні засоби", - йдеться у повідомленні. 

В Укравтопромі наголошують, що це в 90 разів менше від травневого результату десятирічної давнини.

П’ятий місяць поспіль статистику легкового сегменту національного автопрому формують виключно дані про великовузлове складання, яке здійснюється на заводі "Єврокар". У травні на Закарпатті було складено лише 374 автомобілі SKODA, що на 39% менше, ніж попереднього місяця.

"У порівнянні з травневим результатом минулого року, незважаючи на катастрофічно низьку базу порівняння, обсяг випуску легкових автомобілів знизився на 43,5 відсотка", - зазначають в Асоціації. 

Продовжує демонструвати негативну динаміку виробництво комерційних автомобілів. Проти травня 2017 року виробництво комерційних авто впало майже на 17%, а до квітня поточного року  - у половину, до 5 шт.

У статистиці немає даних щодо КрАЗа, який перестав розкривати інформацію про обсяги виробництва своїх автомобілів із серпня 2016 року.

Читайте також: Ринок нових комерційних автомобілів збільшився майже на 22% - експерти

Водночас виробництво автобусів у звітному місяці зросло на 17% до травня 2017 року і на 26% до квітня 2018 року і становило 63 шт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-