Цьогоріч Україна зменшила експорт свинини втричі - експерти

Цьогоріч Україна зменшила експорт свинини втричі - експерти

Укрінформ
За січень-травень вітчизняні трейдери вивезли 0,92 тис. т свинини. Це в 3,4 раза менше, ніж за відповідний період минулого року.

Про це повідомляє прес-служба асоціації "Свинарі України" за даними митної статистики Державної фіскальної служби України.

«Трикратно скоротилися не тільки обсяги експорту свинини, а й «притік» валютної виручки в Україну за рахунок таких операцій. Так, якщо зовнішня торгівля свинини за п’ять місяців 2017-го дозволила вітчизняним трейдерам отримати 6,31 млн дол. США виручки за поставлену за кордон свинину, то цьогоріч Україна заробила лише 2,13 млн дол. США», — уточнює аналітик АСУ Олександра Бондарська.

Читайте також: Українська черешня може з'явитись на ринку Китаю

В АСУ зауважили, що надходження імпортної продукції за аналізований період теж майже потроїлися. За період з початку року завезли 5,2 тис. т м’яса свиней проти 1,9 тис. т за відповідний період 2017-го. Витрати на імпорт збільшилися більш ніж 3,5 раза, адже збільшилися як середня ціна кілограму завезеної продукції, так і суттєво урізноманітнилася товарна структура імпорту.

"Якщо у першій половині 2017-го імпорт лопаток та окостів не здійснювався, то цьогоріч ці елементи завозили як замороженими, так і охолодженими. Крім цього, досить активно цієї весни імпортували свіжі та охолоджені свинячі півтуші з Польщі, Нідерландів та Бельгії. Середня ціна закупівлі цієї товарної позиції незалежно від країни походження упродовж березня-травня стала втримуватися на позначці 1,6 дол. США/кг. Тож літній сезон 2018-го Україна розпочала з від’ємним зовнішньоторговим сальдо, оскільки витрати на імпорт свинини на 7,3 млн дол. США перевищили надходження валюти за експортні поставки цієї продукції», — наголосили у профільній асоціації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-