ООН зафіксувала значне падіння прибутковості виробництва молока в Україні

ООН зафіксувала значне падіння прибутковості виробництва молока в Україні

Укрінформ
П’ятий місяць поспіль Умовний індекс прибутковості виробництва молока (УМІ) знижується з темпами, що є найрізкішими за останні п'ять років.

Про це йдеться в коментарі економіста інвестиційного центру FAO Андрія Ярмака, який передано у розпорядження Укрінформу.

"Кумулятивне падіння УМІ протягом п’яти місяців поточного року було найрізкішим за останні п’ять років і сягнуло 33,3%", - зазначив експерт.

Він зазначив, що минулого року в травні прибутки виробників молока були нижчими за грудневі лише на 10%, а в середньому за попередні три роки – на 13,9%.

Читайте також: У Мінагро розповіли, скільки діятиме програма підтримки тваринництва

За перші п’ять місяців 2018 року виробники молока отримали вже на 10,4% менше прибутку, ніж за той самий період попереднього року. Якщо ж порівнювати прибутки з середніми за шість років за той самий період, то падіння прибутків також було відчутним – на 7,3%.

У травні 2018 року професійні виробники молока мали на 18% нижчі прибутки, ніж у травні 2017 року, і на 9,7% менше, ніж в середньому за останні шість років в цьому ж місяці.

У той же час, за словами експерта, раніше, коли переробка молока в Україні опиралася переважно на молоко від населення, УМІ падав і різкіше в цей період.

Крім того, після падіння на шокуючі 13,3% в квітні, в травні УМІ впав лише на 4,9%.

"Це не так вже й багато, як для травня, адже середнє травневе падіння УМІ сягало до цього 7,9%", - зазначив експерт FAO.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-