Нафта дешевшає на тлі зростання видобутку в США і РФ

Нафта дешевшає на тлі зростання видобутку в США і РФ

Укрінформ
Ціни на нафту у понеділок знижуються під тиском зростання видобутку у Росії та посилення бурової активності у США. Аналітики прогнозують зниження цін на нафту у другій половині 2018 р.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилась на 0,28%, до 76,24 долара за барель, липневі ф'ючерси на нафту марки WTI впали у ціні на 0,24%, до 65,58 долара за барель.

Видобуток нафти у Росії сягнув на початку червня 11,1 млн бар./доба. (б/д), повідомляє Reuters із посиланням на агентство "Інтерфакс". Це вище, ніж у травні і більше за квоту, виділену РФ у рамках угоди ОПЕК+.

Кількість нафтових бурових установок у США збільшилась за підсумками минулого тижня на одну од. і сягнула 862 од., - найвищого показника з березня 2015 р.

Читайте також: Нафта торгується різноспрямовано на тлі затримок поставок з Венесуели

Видобуток "чорного золота" у США склав за підсумками минулого тижня рекордні 10,8 млн б/д, свідчать дані нафтосервісної компанії Baker Hughes.

"У 2019 р. очікується зростання поставок із держав, що не входять до ОПЕК: США, РФ, Бразилії, Канади та Казахстану", - йдеться у опублікованому напередодні щоквартальному звіті J.P. Morgan. У документі також наголошується, що на другу половину поточного року аналітики американського банку прогнозують зниження цін на сиру нафту.

"Фундаментальні показники (нафтового ринку - ред.) у 2019 р., як очікується, ослабнуть на тлі більш сильної, ніж прогнозувалося, пропозиції з країн, що не входять до ОПЕК, а також появи додаткових барелів картельної нафти - швидше за все, угода ОПЕК+ не діятиме у 2019 г.", - резюмували у JP Morgan.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 76,05 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 76,31 долара за барель, що на 15 центів нижче за рівень закриття торгів ($ 76,46).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-