Відтік капіталу з Росії збільшився майже на чверть - центробанк

Відтік капіталу з Росії збільшився майже на чверть - центробанк

Укрінформ
Чисте вивезення капіталу з Росії приватним сектором, за попередньою оцінкою Банку Росії, зросло у січні - травні 2018 року на 24% порівняно з аналогічним періодом попереднього року і досягло $23,3 млрд.

Про це пише ТАСС, посилаючись на повідомлення регулятора.

Роком раніше відтік капіталу з Росії за цей період становив $18,8 млрд.

"Чисте вивезення капіталу приватним сектором у січні - травні 2018 року, за попередніми даними, становило 23,3 млрд і більше, ніж на три чверті було сформоване сальдо операцій інших секторів із нерезидентами", - пояснює центробанк.

При цьому, якщо в цілому за 2017 рік фінансові потоки щодо залучення та розміщення коштів інших секторів за кордоном були збалансовані, поточного року при мінімальному збільшенні їх іноземних зобов'язань помітно зросло чисте придбання фінансових активів, додали у банку.

Також в ЦБ повідомили, що профіцит рахунку поточних операцій платіжного балансу РФ у січні-травні 2018 року виріс у два рази порівняно з показником за аналогічний період минулого року і становив $49,9 млрд.

"Основним фактором позитивної динаміки стало зміцнення торговельного балансу до $73,8 млрд ($50,9 млрд роком раніше) внаслідок випереджаючого зростання експорту в умовах покращення цінової кон'юнктури основних товарів російського експорту і збільшення попиту на несировинну продукцію", - пояснює регулятор.

Читайте також: Фінляндія і Естонія почали будувати газогін, що знизить залежність від РФ

Одночасно спостерігалося деяке скорочення сукупного дефіциту інших компонентів поточного рахунку платіжного балансу, зазначили в ЦБ.

За підсумками 2017 року позитивне сальдо поточного рахунку платіжного балансу РФ зросло в 1,5 раза - до $40,2 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-